Hitta billigaste låneräntan för dig genom att skicka en låneförfrågan via en låneförmedlare

Billigaste låneräntan

På jakt efter billigaste låneräntan på ett privatlån eller ett bolån? Det finns idag mängder av banker och andra långivare som erbjuder billiga låneräntor på lån. Att själv, på egen hand, försöka sig på att hitta den billigaste låneräntan är dock inte alltid en enkel uppgift. Detta är anledningen till varför vi rekommenderar dig att ta hjälp av en låneförmedlare när du snabbt vill hitta billiga låneräntor (läs mer nedan).

Hitta billigaste låneräntan för dig genom en låneförmedlare

Varför ta hjälp av en låneförmedlare när jag vill hitta billiga låneräntor eller till och med den billigaste låneräntan? Alla som följt den svenska lånemarknaden det senaste årtiondet har noterat att det blivit mycket vanligt att ta hjälp av en låneförmedlare när man vill teckna ett nytt lån med en så låg ränta som möjligt. Anledningen till detta är att det är en otroligt effektiv metod att snabbt få ut en förfrågan till ett stort antal banker och andra långivare genom en enda ansökan. Detta kan leda till att du redan inom ett dygn har ett stort antal låneerbjudanden som du kan sätta igång och jämföra för att kolla vilken långivare som erbjuder dig den billigaste låneräntan.

Hitta billigaste låneräntan genom Zmarta

Hitta billigaste låneräntan för dig genom Zmarta, en av Sveriges ledande låneförmedlare. Zmarta kan hjälpa dig att snabbt och tryggt hitta billiga räntor på både privatlån och bolån. Zmarta har i skrivande stund ett samarbete med 35 långivare på den svenska lånemarknaden och endast en kreditupplysning (UC) registreras i samband med att din ansökan behandlas (trots att din ansökan når ut till ett stort antal låneaktörer). Att skicka en låneförfrågan via Zmarta är alltid kostnadsfritt och inga extra avgifter läggs till ditt lån om du väljer att acceptera ett låneerbjudande du fått via Zmarta. Din förfrågan förbinder dig inte heller till något.

Vad krävs för att få en billig låneränta?

Det korta svaret på denna fråga är: en hög kreditvärdighet. Alla banker och andra långivare som erbjuder lån tar alltid en kreditupplysning i samband med att en ansökan kommer in (ansöker du via en låneförmedlare är det låneförmedlaren som tar kreditupplysningen och sedan delar med sig av uppgifterna till anslutna långivare så att inte fler UC-förfrågningar registreras).

Visar uppgifterna från kreditupplysningen att du har en hög kreditvärdighet är det troligt att långivaren i fråga kommer att erbjuda dig en billig låneränta, kanske till och med den billigaste låneräntan långivaren i fråga kan erbjuda. Detta eftersom risken för att lånet inte skulle bli återbetalt då anses som låg.

Det motsatta gäller så klart om uppgifterna visar att du har en låg kreditvärdighet. Det kan till exempel handla om att du har en betalningsanmärkning i ditt register, att du har en ganska så hög belåning sedan tidigare eller att du helt enkelt saknar en trygg anställning.

Då är det tyvärr inte speciellt troligt att någon av långivarna på marknaden kommer att erbjuda dig sin billigaste låneränta. Detta behöver dock inte betyda att dörren för att du ska kunna få en billig låneränta är helt stängd.

Ett tips då kan vara att kolla om du har någon närstående som kan tänka sig ställa upp som medsökande. Detta kan stort öka dina möjligheter till att teckna ett lån med billig låneränta trots att din egen kreditvärdighet inte ligger på topp.

Vad är den billigaste låneräntan som idag går att få på ett privatlån?

Den billigaste låneräntan för ett privatlån ligger idag på cirka 2,95% (2,99% effektiv ränta). 2,95% är den lägsta möjliga räntan (nominell) man kan få på ett privatlån hos långivarna LSB och Nordnet, till exempel.