Baka ihop dina lån med hjälp av ett hopbakslån

Hopbakslån

Hopbakslån, vad är det är det många som undrar. Ett hopbakslån kan lite kort beskrivas som ett lån du kan ansöka om när du är intresserad av att byta ut dina dyra lån och krediter mot ett billigare lån. Att baka ihop flera lån till ett har ofta flera fördelar. Den kanske främsta fördelen är att du ofta kan räkna med en lägre ränta, vilket också brukar leda till en lägre månadskostnad. Detta blir möjligt eftersom långivarna i många fall ger klart lägre räntor på högre lån, men också eftersom det är bra för kreditvärdigheten att ha alla lån samlade på ett på ett och samma ställe.

Ansök om hopbakslån via en låneförmedlare

En annan vanlig fråga som ofta ställs är: hur ska jag gå tillväga för att hitta ett hopbakslån med låg ränta och bra villkor? Är du intresserad av att teckna ett hopbakslån med låg ränta men inte har en klar bild av vilken långivare du ska vända dig till är det ofta en toppenidé att du direkt vänder dig till en låneförmedlare. När du ansöker om ett hopbakslån via en låneförmedlare kan du få ett stort antal låneerbjudanden (som du snabbt kan sätta igång och jämföra) trots att du endast fyllt i en ansökan.

Sänk din månadskostnad med hjälp av ett hopbakslån utan säkerhet via Zmarta

Zmarta, en av Sveriges ledande låneförmedlare, hjälper dig att snabbt och enkelt jämföra olika hopbakslån utan säkerhet. När du skickar en ansökan via Zmarta kan du få svar från upp till 35 långivare genom en enda ansökan. Oftast behöver du inte vänta mer än ett par minuter innan dina första svar kommer in. Att ansöka om hopbakslån genom Zmarta är kostnadsfritt och du förbinder dig ej till något.

Vad ska jag tänka på innan jag bestämmer mig för att baka ihop lån?

Om du är intresserad av att baka ihop lån och krediter för att få ned dina lånekostnader är det mycket viktigt att den effektiva räntan på hopbakslånet du ska teckna är lägre än för de lån och krediter du vill baka in i lånet.

Av denna anledning är det viktigt att du har bra koll på vad lånen och krediterna du idag betalar av på har för effektiv ränta. Med effektiv ränta menas den totala kostnaden för ett lån eller en kredit beräknat över ett helt år (inklusive avgifter).

Vidare är det ganska så viktigt att veta vilka olika lån och krediter som ska prioriteras eftersom man inte alltid får möjlighet att lösa allt man tidigare tecknat på en och samma gång.

Ett misstag vi ibland ser människor göra är att de fokuserar alldeles för mycket på till exempel 2 större lån samtidigt som de har 4-6 högkostnadskrediter där de effektiva räntorna är bra mycket högre än på de större lånen.

För att undvika detta misstag är det därför viktigt att också räkna på vad de mindre lånen och krediterna kostar varje månad och fundera på om det i stället borde vara dessa som i första hand ska prioriteras.

Hur många olika lån och krediter kan jag baka in i ett hopbakslån?

Antalet lån och krediter du vill baka in i ett hopbakslån har oftast ingen större betydelse. I stället är det den totala summan du behöver fokusera på.

Är hopbakslånet du ska ansöka om ett privatlån (som inte kräver säkerhet eller pant) kan det vara möjligt att baka in lån och krediter på belopp upp till 600 000 kr.

Kan jag ansöka om ett hopbakslån även om jag saknar fast anställning?

Fast anställning (tillsvidareanställning) är inte någonting alla långivare kräver. Med andra ord kan det vara möjligt för dig att teckna ett hopbakslån även om du skulle sakna fast anställning.

Alla långivare vill dock se att den som ansöker om hopbakslån kan uppvisa någon form av stadigvarande inkomst. Kan du inte uppvisa en fast inkomst finns det risk att du i framtiden inte kommer kunna betala tillbaka lånet i tid och därför är det troligt att du kommer att få din ansökan nekad.

Någonting bra att tänka på är att en medsökande ofta kan öka dina chanser att få ett hopbakslån beviljat om du vid ansökningstillfället saknar en fast anställning. Samma gäller om du skulle ha en betalningsanmärkning eller liknande.

Är betalningsanmärkningar ett stort hinder för hopbakslån?

Det korta svaret på denna fråga är nej. Det finns idag flera långivare du är välkommen att ansöka om hopbakslån hos även om du skulle ha en eller flera äldre betalningsanmärkningar.

Lågivarna som inte ser betalningsanmärkningar som ett hinder för hopbakslån accepterar dock inte kunder med aktiva skulder hos Kronofogden.

I korthet betyder detta att du måste se till att betala bort eventuella skulder till Kronofogden innan du kan ansöka.

Får jag bättre kreditvärdighet efter att jag tecknat ett hopbakslån?

Ett hopbakslån kan definitivt leda till att du får bättre kreditvärdighet av den enkla anledningen att du kommer ha klart färre lån i ditt namn.

Ett hopbakslån på ett högre belopp ser i regel alltid betydligt bättre ut på kreditupplysningen än att ha flera smålån och krediter utspridda hos olika långivare.

En förbättrad kreditvärdighet brukar i sin tur leda till bättre lånevillkor på framtida lån vilket är något du tjänar på.