Låna till kök med hjälp av ett privatlån utan säkerhet

Kökslån

Intresserad av att teckna ett kökslån? Ett idag mycket vanligt sätt att låna pengar till ett nytt kök eller en köksrenovering är genom att teckna ett privatlån. Med ett privatlån behöver du inte lämna någon säkerhet för lånet, vilket betyder att det är frågan om lån som är mycket enkla att ansöka om online (du fyller i en låneansökan på långivarens hemsida och får oftast lånebesked redan samma dag du skickat din ansökan).

Ta hjälp av en låneförmedlare när du snabbt vill hitta de bästa kökslånen (utan säkerhet)

Om du vill låna till kök genom att teckna ett lån som inte kräver säkerhet är det ofta en bra idé att vända sig till en låneförmedlare. När du skickar en förfrågan om ett privatlån via någon av de stora låneförmedlarna på marknaden (till exempel Zmarta som vi tipsar om här nedan) kan du få lånebesked från upp till ett tiotal långivare trots att du endast fyllt i ett låneformulär på låneförmedlarens hemsida. Detta brukar vara ett smidigt sätt att enkelt få ut sin låneansökan till ett stort antal långivare så att man snabbt kan sätta igång och jämföra låneräntor för att se vilken långivare på marknaden som erbjuder den bästa låneräntan för dig på ett privatlån.

Kolla med Zmarta när du vill jämföra kökslån snabbt och tryggt

Zmarta är en av de största låneförmedlarna på den svenska lånemarknaden och har idag ett samarbete med 35 olika banker och andra långivare. Genom Zmarta kan du skicka en låneförfrågan om privatlån på belopp från 5000 kr, upp till 600 000 kr. Ofta tar det inte mycket mer än ett par minuter innan du får dina första svar (från det att du skickat din förfrågan). Att skicka en låneförfrågan om lån till kök (eller annat) via Zmarta kostar ingenting och din ansökan förbinder dig inte heller till något.

Fler sätt att låna till kök

Privatlån som inte kräver säkerhet är så klart inte den enda låneformen som kan kännas intressant när man letar kökslån. Ett annat sätt att låna till kök kan vara genom att utöka ett befintligt bolån.

Att utöka ett bolån för att finansiera kök brukar ofta innebära att man helt enkelt vänder sig till banken man har sitt bolån hos för att kolla om det går utöka detta för att baka in ett kökslån där.

Den stora fördelen med detta brukar vara att räntan är mycket låg. Även om det idag finns flera långivare som erbjuder billiga privatlån (effektiva räntor från 3% och uppåt) så brukar detta ändå vara det överlägset billigaste alternativet när man vill finansiera kök genom lån.

Kan jag ta ett kökslån trots betalningsanmärkningar?

Om kökslånet du är intresserad av att teckna är ett privatlån där du inte behöver pantsätta någonting du köpt, till exempel en bostad, behöver inte en eller flera betalningsanmärkningar nödvändigtvis vara ett hinder för att få tummen upp.

Långivarna som erbjuder privatlån och godtar kunder med tidigare betalningsanmärkningar i registret vill dock inte se att du har några obetalda skulder hos Kronofogden (aktivt skuldkonto).

För att få kunna få ett kökslån (privatlån) beviljat trots tidigare anmärkningar är det självklart också mycket viktigt att du kan visa att du idag fått bra ordning på ekonomin.