Låna till nya fönster eller en fönsterrenovering med hjälp av ett privatlån

Låna till fönsterbyte

Låna till fönsterbyte med hjälp av ett privatlån. Om du vill låna till fönsterbyte utan att lämna säkerhet kan ett privatlån vara rätt väg att gå. Att få iväg en ansökan om ett privatlån tar inte mer än ett par minuter och vanligtvis får du svar redan samma dag du ansökt (hos en del långivare får du svar direkt!).

Jämför innan du lånar till ditt fönsterbyte

Om du funderar på att teckna ett privatlån för att finansiera fönsterbyte är det i regel alltid en bra idé att först jämföra räntor och villkor eftersom dessa kan skilja sig åt stort. Detta är något du relativt snabbt och enkelt kan göra genom att skicka en låneförfrågan via en låneförmedlare. När du ansöker via en låneförmedlare kan du snabbt få ett stort antal låneerbjudanden att jämföra trots att du endast fyllt i en ansökan och endast en kreditupplysning (UC) registreras i samband med att din förfrågan behandlas.

Låna till fönsterbyte via Zmarta - en låneansökan genom Zmarta kan ge svar från upp till 35 långivare

Vänd dig till Zmarta när du vill låna till fönsterbyte utan att betala för mycket i ränta. Zmarta är en av Sveriges ledande låneförmedlare och förmedlar privatlån utan säkerhet på belopp upp till 600 000 kronor. Skickar du en låneansökan via Zmarta kan du få svar från upp till 35 långivare, vilket betyder att du får en utmärkt möjlighet att jämföra räntor och villkor innan du bestämmer dig för vilken långivare du ska vända dig till. Att ta hjälp av Zmarta är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Måste hela beloppet gå till just fönsterbyte?

Någonting viktigt att nämna om privatlån är att det är frågan om lån som inte knutet till något specifikt syfte. Detta betyder i korthet att det är helt upp till dig att bestämma vad pengarna du lånar ska gå till.

Har du till exempel bestämt dig för att teckna privatlån just för att finansiera fönsterbyte är det troligt att större delen av lånesumman du lånat går till just detta, men skulle det bli pengar över efter att allt är betalt finns det inget som hindrar dig från att också slå till på ny inredning eller möbler du länge längtat efter.

Samma gäller så klart om du funderat på att byte fönster, men också skulle vilja renovera i ditt kök. Då kan du välja att ansöka om ett privatlån på lite större lånebelopp än du från början tänkt, men också få köket renoverat i samma veva.

Vanliga krav för att bli beviljad ett lån

Vilka krav ställs på mig som vill låna till fönsterbyte? Någonting alla långivare kräver är att man är minst 18 år, men det finns också en del långivare som vill se att man är något äldre än så, till exempel 20 eller 23 år.

Om lånet du ska ansöka om är ett privatlån är det viktigt att du har någon form av regelbunden inkomst. Hur hög denna inkomst behöver vara kan skilja sig stort från långivare till långivare.

Långivarna som inte ställer speciellt höga krav kan till exempel acceptera en årsinkomst på 100 000 kr, medan långivarna med tuffa krav ofta vill se lägsta årsinkomst på 200 000 kronor eller mer.

Går det att få lån utan fast anställning?

Fast anställning är av förståeliga skäl något som stort ökar chansen till att man ska få ett lån beviljat och visst finns det långivare som har detta som grundkrav, men generellt sett så är det inte någonting alla långivare kräver.

Med andra ord kan det vara möjligt att låna till fönsterbyte utan fast anställning. Någonting alla långivare vill se dock är att du kan uppvisa någon form av regelbunden inkomst.

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att du ska kunna låna till fönsterbyte

Att låna till fönsterbyte med betalningsanmärkningar i registret är fullt möjligt. Det finns idag många långivare på marknaden som inte ser betalningsanmärkningar som ett hinder för privatlån.

Alla långivare som godtar tidigare betalningsanmärkningar vill dock se att din nuvarande ekonomiska situation är under kontroll och att eventuella ekonomiska problem som tidigare fanns är avklarade.

Har du till exempel fortfarande en skuld till Kronofogden som inte blivit betald (skuldkonto som är aktivt) är chansen att få en inskickad låneansökan godkänd mycket liten.