Låna till nya möbler med hjälp av ett privatlån utan säkerhet

Möbellån

Intresserad av att låna pengar till möbler och inredning? Om du drömmer om nya möbler, till exempel en ny soffa eller varför inte en säng, men inte haft tid eller möjlighet att lägga undan pengar till köpet kanske ett privatlån kan vara intressant. Privatlån kallas ibland även för konsumtionslån eller blancolån. Ska du använda privatlånet till att köpa nya möbler skulle lånet även kunna kallas ett möbellån. Det är frågan om lån som inte kräver någon säkerhet. Att få iväg en ansökan brukar inte ta mer än ett par minuter och hos de flesta långivare kan du få svar redan samma dag som du ansökt.

Möbellån med låg ränta

Om du vill få hjälp med att hitta ett möbellån (privatlån) med låg ränta och schyssta villkor är det ofta ett smart drag att du vänder dig till en låneförmedlare. När du ansöker om ett möbellån utan säkerhet via en låneförmedlare får du möjligheten att snabbt och kostnadsfritt jämföra räntor och villkor från ett stort antal aktörer på den svenska lånemarknaden.

Vill du låna pengar till möbler? Jämför olika möbellån snabbt och kostnadsfritt via Zmarta

Fyll i en låneansökan hos Zmarta och få flera låneerbjudanden att jämföra. Låneförmedlaren Zmarta har samlat ett stort antal långivare på ett ställe så att du snabbt och otroligt enkelt kan jämföra och välja långivaren som har bästa låneräntan för dig. När du ansöker om ett möbellån via Zmarta förbinder du dig inte till något och låneerbjudandena du mottar är giltiga i upp till 30 dagar, vilket betyder att du har gott om tid att jämföra.

Vad krävs för att jag ska få låna pengar till möbler?

Alla långivare på den svenska lånemarknaden kräver att den som ansöker är minst 18 år gammal. Med detta sagt är det bra att känna till att en del långivare ställer krav på högre ålder än så, till exempel 20 eller 23 år.

Ett annat vanligt grundkrav för ett möbellån är att du kan uppvisa en regelbunden inkomst. Helst ska det vara en inkomst som inte är bidrag eller studiemedel.

Vill du få din ansökan beviljad är det viktigt att långivaren anser att det finns tillräckligt med utrymme i din ekonomi att i framtiden betala samtliga kostnader (ränta, amortering och eventuella avgifter) som är förknippade med lånet i fråga.

Hur stort möbellån kan jag teckna?

Lånebeloppet för lån där man inte behöver ställa upp med säkerhet brukar oftast ligga någonstans mellan 5000 och 350 000 kr, men det finns idag också en handfull långivare som kan erbjuda lån utan säkerhet på belopp upp till 600 000 kr.

Exakt hur stort möbellån du kan teckna beror mycket på hur din ekonomiska situation idag ser ut. När långivarna får in en ansökan kikar de bland annat på inkomst, tidigare lån, typ av anställning och om det finns betalningsanmärkningar.

Har du till exempel en fast anställning, föregående år taxerat en helt okej inkomst och är fri från betalningsanmärkningar är chanserna troligtvis rätt goda att du ska kunna bli beviljad ett möbellån på högre belopp om det skulle finnas behov av det.

Fullt möjligt att låna till möbler utan fast anställning

Kan du visa upp en fast anställning är detta alltid en stor fördel när du ska ansöka om ett möbellån, men inte nödvändigtvis någonting alla långivare på den svenska lånemarknaden kräver.

I takt med att arbetsmarknaden det senaste årtiondet förändrats har också flera långivare börjat omvärdera vilka krav som ska ställas på den som vill låna till möbler eller annat.

Kort sagt kan man säga att detta lett till att många långivare på senare år även börjat acceptera andra typer av anställningar, till exempel vikariat och projektanställningar.

Långivare som inte ställer krav på fast anställning vill dock fortfarande se att den som ansöker har en någorlunda stadig och långvarig inkomst , vilket inte alltid behöver vara så svårt att kunna visa även om man saknar en fast anställning.

Kan jag ansöka om ett möbellån trots en tidigare betalningsanmärkning?

En eller flera anmärkningar behöver inte vara ett speciellt stort hinder för att du ska kunna ansöka och få ett möbellån (i form av ett privatlån) beviljat. Det finns idag gott om långivare som accepterar kunder med tidigare betalningsanmärkningar.

Har du dock en aktiv skuld till Kronofogden, det vill säga en en pågående skuld som inte ännu blivit betald, är chansen att bli godkänd mycket liten.

När betalas möbellånet ut?

Om möbellånet i fråga är ett privatlån som inte kräver någon säkerhet eller pant brukar du inte behöva vänta någon längre tid på att pengarna ska betalas ut till ditt konto.

Generellt kan man säga att de flesta långivare som idag erbjuder signering via bankID brukar kunna se till att pengarna kommer in till kontot inom 1-3 bankdagar från det att signeringen skett.

Någonting bra att tänka på är att alla långivare på marknaden inte erbjuder smidig signering av lånet via bankID. Då kan du behöva lägga till ett par dagar innan pengarna når ditt bankkonto.

Detta är ungefär den tid som krävs för att lånedokumenten ska levereras till din adress (och som efter signering också måste tillbaka till långivaren innan utbetalningen sätter igång).

Går det bra att betala tillbaka möbellånet i förtid?

Om du tecknat ett privatlån utan säkerhet och där räntan är rörlig (möbellånen du hittar på denna sida är just privatlån med rörlig ränta) har du möjligheten att när som helst göra en extra inbetalning eller till och med lösa hela lånet i förtid utan att det kostar något extra.

Den stora fördelen med att lösa ett privatlån i förtid är att du kommer billigare undan eftersom du då inte behöver betala hela räntekostnaden för den överenskomna återbetalningstiden.

Att ta ett snabblån till möbler kan bli väldigt dyrt

Snabblån är ofta lån på ganska små belopp och betalas ut otroligt snabbt vilket leder till att en del människor också väljer att kika på snabblån som ett alternativ för att finansiera möbelköp.

Innan du bestämmer dig för att teckna ett snabblån är det dock viktigt att kika lite extra på vad lånekostnaden kommer att landa på. Den effektiva räntan på ett snabblån kan bli extremt hög eftersom det är frågan om lån där återbetalningstiden är mycket kort.

Med andra, snabblån till möbler är sällan ett bra alternativ om det inte är ett lån som du tänkt återbetala redan inom en månad eller två.

Var noga med att inte ta ett högre möbellån än vad du klarar av att betala tillbaka

Någonting mycket viktigt att tänka på innan du bestämmer dig för att låna till möbler och inredning är att inte teckna ett högre möbellån än vad du i framtiden kommer klara av att betala tillbaka.

Sköter du inte dina betalningar i tid finns det stor risk att du drabbas av påminnelseavgifter och straffavgifter vilket kan göra möbellånet bra mycket dyrare än vad du från början tänkt dig.

Ett bra tips är därför att alltid mycket noggrant räkna på dina inkomster och utgifter innan du bestämmer dig för att teckna lån till möbler. Har du idag små marginaler eller en inkomst som åker berg- och dalbana bör du troligtvis avvakta med lån.