Privatlån med betalningsanmärkning

Privatlån med betalningsanmärkning

En eller flera betalningsanmärkningar behöver inte vara ett stort hinder för att du ska kunna teckna ett privatlån. Hos flera långivare på den svenska lånemarknaden är det idag möjligt att teckna privatlån med betalningsanmärkning. Någonting som utmärker långivare som kan tänka sig bevilja privatlån trots betalningsanmärkningar är att de är mer intresserade av att se hur din framtida betalningsförmåga ser ut i stället för gammal historik.

Ta hjälp av en låneförmedlare när du vill teckna privatlån trots betalningsanmärkning

Många tänker främst på billiga privatlån när de hör ordet låneförmedlare, men det finns också stora fördelar med att ta hjälp av en låneförmedlare om du har en betalningsanmärkning i ditt register och vill snabbt hitta flera långivare där tidigare anmärkningar accepteras. En av de viktigaste fördelarna med att ansöka via en låneförmedlare, förutom den mest uppenbara - att du kan få flera lånebud att jämföra, är att du inte riskerar din kreditvärdighet eftersom endast en upplysning registreras i samband med att din förfrågan behandlas. Att du inte belastar din kreditvärdighet mer än nödvändigt när du jämför privatlån blir ofta lite extra viktigt om du har en anmärkning sedan tidigare.

Teckna privatlån trots betalningsanmärkning via Zmarta

Hos Zmarta, en av Sveriges största låneförmedlare, är du välkommen att ansöka om privatlån även om du skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare (det viktiga är att du inte har några obetalda skulder till Kronofogden). Låneförmedlaren Zmarta samarbetar idag med flera långivare som inte ser anmärkningar som ett speciellt stort hinder för privatlån om skulderna till Kronofogden är betalda och ekonomin i övrigt är i ordning. För att kunna ansöka om privatlån via Zmarta är det viktigt att du är 18 år eller äldre och att du har en årsinkomst på minst 100 000 kr.

Hur många erbjudanden kan jag få om jag har en anmärkning och ansöker via en låneförmedlare?

Skickar du iväg en låneförfrågan om ett privatlån via en låneförmedlare och är vid ansökningstillfället fri från anmärkningar kan det hända att du redan inom ett par timmar får lånebud från ett tiotal långivare som du snabbt kan sätta igång och jämföra (flera av de stora låneförmedlarna samarbetar idag med cirka 30-35 långivare).

Riktigt så många låneerbjudanden kan du tyvärr inte förvänta dig när du ansöker om ett privatlån och har en betalningsanmärkning i ditt register som belastar din kreditvärdighet. Anledningen till detta är att en majoritet av bankerna och långivarna som erbjuder privatlån inte accepterar kunder med tidigare anmärkningar.

Det är dock viktigt att nämna att i princip alla de stora låneförmedlarna idag samarbetar med mer än en långivare där betalningsanmärkningar inte behöver vara ett hinder för privatlån, vilket betyder att du faktiskt kan få flera svar att jämföra även om det troligtvis kommer vara klart färre lånebud än vad du hade fått om du hade ett prickfritt register.

Hur kan jag kolla om jag har en betalningsanmärkning?

Det troligtvis enklaste och snabbaste sättet att få svar på om du har en registrerad betalningsanmärkning är att kontakta ett kreditupplysningsföretag och beställa en kreditupplysning på dig själv.

Det finns idag flera olika kreditupplysningsföretag du kan vända dig till när du vill få en kreditupplysning gjord. Vår rekommendation är att du först kollar tjänsten Min Upplysning eftersom du där har möjligheten att få en upplysning gjord utan att det registreras som en UC-förfrågan.